top of page
HumanDesignAtWork-Banner-RGB-1920x1080-01.jpg

Over Human Design

Mocht dit dus je eerste keer zijn dat je van Human Design hoort, dan ben je aan het goede adres. Op deze pagina lees je wat het is en vooral wat dit voor jouw kan betekenen. 

Wij streven erna om een transparant en duidelijk beeld te schetsen zonder gebruik te maken van zweverige interpretaties. Recht toe recht aan informatie dus waar jij mee aan de slag kan gaan. 

Als je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebt, stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we bij je terug. 

 

Ra Uru Hu_edited.png

Wat is

Human Design

Het Human Design systeem is een persoonlijkheidstool gebaseerd op een combinatie van verschillende holistische systemen, aangevuld met principes uit de kwantummechanica.

Het systeem werd ontwikkeld in de jaren '80 door Robert Allan Krakower (1948 - 2011) , die later zijn naam veranderde naar Ra Uru Hu, en heeft als doel mensen inzicht te geven in onder andere hun aangeboren karaktereigenschappen, gedragspatronen en levensdoelen.


 

HumanDesignAtWork-Banner-RGB-1920x1080-01.jpg

Blauwdruk

Het Human Design systeem draait om het interpreteren van je unieke blauwdruk, ook wel een "BodyGraph" genoemd, die de configuratie van een persoon weergeeft.

Bijgaand zien je een voorbeeld van een blauwdruk. Op het eerste oog ziet deze afbeelding er vrij vaag uit, maar dit laat meteen diepgang van het systeem zien. Elk mens is uniek en daarmee zou het ook vreemd zijn als je met slechts enkele kleuren de complexiteit van een individu wordt weergegeven. 

Door het vergelijken van je eigen blauwdruk met die van je collega's zul je snel zien dat elke bodygraph verschillend is.
Elk van de lijnen, kleuren, en cijfers in de blauwdruk verwijzen naar unieke eigenschappen zowel bewust als onbewust die je in je voordeel kunt gebruiken.  

Human Design Steven Mols.png

Hoofdtype

Een centraal thema binnen de blauwdruk is het hoofdtype. Dit type is als het ware de kapstok waaraan alle unieke eigenschappen van een individu aan worden opgehangen.

Elk van deze types heeft zijn eigen unieke kenmerken en strategieën om het leven optimaal te benaderen. Daarnaast zijn er ook diverse subcategorieën zoals profielen, autoriteiten en centra, die nog meer nuances toevoegen aan het begrip van een individu.

Een belangrijk onderdeel van Human Design is de nadruk op het volgen van iemands "strategie" en "autoriteit".

De strategie geeft je inzicht welk pad het beste bij iemand past, terwijl de autoriteit je helpt onderweg keuzes te maken. Het is dus als het ware een navigatiesysteem voor jouw leven.

Uiteraard ben je hierbij volledig in controle als het gaat om het wel/niet volgen van dit pad.

Sand

Welk hoofdtype ben jij?

Manifestor

Generator

Manifestion Generator

Projector

Reflector

Voordelen Human Design

In tegenstelling tot vergelijkbare persoonlijkheidstesten waarvoor uitgebreide vragenlijsten moeten worden ingevuld op basis van zelfkennis, biedt Human Design met minimale informatie directe toegang tot de kern van wie je bent.

Dit is vooral waardevol omdat veel mensen in de praktijk moeite hebben om rationeel te bedenken wat bij hun past. 

Daarnaast wordt iemands blauwdruk opgesteld op basis van gefixeerde informatie. Hierdoor is manipulatie van testen vrijwel uitgesloten (zelfs wij weten vooraf niet wat er uit iemands test komt) wat Human Design een zeer geschikte methode maakt voor het selecteren van mensen voor bepaalde posities. 

Tenslotte bied het Human Design meer diepgang dan ieder andere persoonlijkheidstest in de markt waardoor je er zeker van kunt zijn dat de onderste steen boven water wordt gehaald.

 

Image by Kenny Eliason

Human Design in praktijk

Doordat Human Design een blauwdruk is van iemands leven, is dit als het ware het startpunt waaruit men vertrekt vanaf geboorte. 

In praktijk komen wij dan ook regelmatig mensen tegen die door de tijd heen geconditioneerd raken door hun omgeving. Hierdoor kan het voorkomen dat je gaat afwijken van je oorspronkelijke design waardoor je je mogelijk minder herkent in bepaalde eigenschappen binnen het Human Design systeem.

Wij raden dan ook aan om de informatie uit je unieke Design te delen met je omgeving. Mogelijk herkennen zij dit beter en is er dus sprake van een 'blinde vlek'. Daarnaast kun je ook het design van je collega's, vrienden of familie bepalen om zo meer te leren over de onderlinge dynamiek binnen deze groepen en zo jullie relatie te versterken. 

Uiteraard zijn wij zelf fan van dit systeem en stelt het ons in staat om de levens van talloze mensen te verbeteren waarvoor we dagelijks dankbaar zijn. Wij hopen dan ook dat deel wilt nemen aan deze beweging om zo samen meer plezier, voldoening en rust te creëren. 

 

Brown Sands

Wil je ermee aan de slag?

lees dan eens ons gratis E-book

bottom of page